Hopp til hovedinnholdet

Jeg biter negler og har dårlig selvfølelse, noen tips.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann. Det er mye jeg vil si men jeg starter med jeg biter negler og klarer aldri å slutte selv om jeg har veldig lyst. Nå har jeg spart opp litt fordi jeg skal ha komfirmasjon og da vil jeg ha lange negler. På skolen snakker noen om neglene og viser dem og jeg er den enest som ikke gjør det. Jeg prøver å skjule det for det er flaut. Noen tips? Har prøvd noen midler og fikk 1000 kroner for å slutte men det funka ikke. Jeg skal konfirmeres og har veldig dårlig selvfølelse. Jeg klarer ikke å gå noen steder uten å føle at alle stirrer eller at jeg er rar. Jeg klarer ikke å se noen av det motsatte kjønn i øynene lenger for da føler jeg at dei tror jeg like dem. Siste problem jeg vil ta opp. Jeg HATER fremføringer! Jeg har fortalt noen lærere det og de fleste andre har fått vite det. Så i timene så rekker jeg aldri opp hånda fordi jeg ikke klarer å snakke høyt, og jeg tror jeg lider av dumhet for jeg er veldig dum og ikke den smarteste i klassen. Ingen lærere spør meg lenger, er jeg dum??

SVAR

Besvart 14.08.2020 20:37:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips for å endre uvaner eller slutte med noe

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Vi gir deg råd for en varig endring, så det ikke bare blir med tanken.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle