Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon og skolen går skikkelig dårlig

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har slitt med depresjon i ca. 1 år nå. De eneste som vet om det er familien min og kjæresten min. Skolen går skikkelig dårlig. Ligger for det meste hjemme alene på rommet mitt og gråter. Og de siste ukene har det bare blitt verre. Grunnen til at jeg har depresjon er at selvtilliten er helt på bunn. Sliter med å sove om nettene, blir så sur på meg selv at jeg biter, slår, klorer og klyper meg selv på forskjellige områder på kroppen. Det er fordi jeg liker ikke kroppen min. Den ene puppen min er mye mye større enn den andre. Liker ikke å ta av bh'en når jeg og kjæresten min har sex. Vennene mine sier de kommer til å bli like, men jeg tviler.. De har vært slik helt siden de begynte å vokse. Kan de bli like? Jeg er ganske tynn, men frykten for å bli feit er stor. Det kommer dager der jeg ikke spiser for jeg er så redd for å bli feit. Og jeg føler at det hjelper å ikke spise. Jeg er en person som blir veldig lett sjalu. Jeg kan så sjalu at det gjør vondt i magen og jeg gråter. Bare jeg ser at kjæresten min ser på en pen jente blir jeg lei meg. Han ser på porno, og jeg blir også lei meg bare med tanken på det. For jeg føler da at han tenker på de damene når han har sex med meg, og at han heller ville hatt en av dem. Hva skal jeg gjøre med sjalusien? Det er bare kjæresten min som vet om at jeg skader meg selv. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg prøver å slutte, men jeg bare kjenner raseriet komme og da finner jeg den nærmeste tingen å slår den så hardt jeg kan i meg selv. Hva skal jeg gjøre med selvskadingen?

SVAR

Besvart 20.04.2013 13:36:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av ungdomsjournalist i ung.no

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle