Hopp til hovedinnholdet

Jente (15) har mistet begge foreldrene i kreft. Det har vært en del kreft i familien og hun lurer på om det kan være arvelig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 15, nesten 16 år. Jeg har mistet begge foreldrene mine til kreft i løpet av de to siste årene. Pappa døde i 2014 og mamma i 2015. Sliter en del og er mye nedfor. Er også veldig redd for at det skal være arvlig. Pappa hadde noe de trodde startet som lungekreft men de er ikke helt sikre på hva det egt startet med, og mamma hadde eggstokkreft. Er også historie med hudkreft og føflekkreft i familien (farmor). Sliter mye med skolearbeid og sosiale ting om dagen, så jeg lurer på om dere har noen tips til hvordan jeg kan prosessere dette og hvordan man finner ut om det er arvelig. Blir veldig fort redd hvis jeg blir syk og hvis jeg kjenner ting som aldri har gjort vondt før. Er blitt veldig engstelig etter at alt dette har skjedd, og det gjør meg bare enda mer sliten. Håper dere har tid til å svare, det hadde betydd utrolig mye for meg. Så på forhand, tusen takk. Hilsen veldig redd jente..

SVAR

Besvart 12.06.2016 12:07:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sorg kan påvirke skolehverdagen

Ved sorg vil mye i livet være påvirket for en periode. Også skolehverdagen. Selv om det kan være tungt å gjennomføre skolen som før, kan det også være godt å ha faste rutiner og være på skolen som før.

 

Les mer
attach_file

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Alle takler sorg på ulike måter. Ingen er mer riktig enn andre. For noen hjelper det å komme tilbake til hverdagen, for andre tar det litt lengre tid.

 

Les mer
account_circle