SVAR
Besvart 23.08.2016 19:41:46
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Jente 13 år. Det er bra at du skriver til oss og forteller hvordan du har det. Da har du i alle fall klart å skrive ned noen av tankene dine og på en måte bedt om hjelp.
Du skal vite det at å skrive ned sine tanker kan faktisk hjelpe en trist og redd person til å få det bedre. En annen måte å oppleve bedring på er å be om hjelp. Du har nå klart to viktige ting, kanskje dette er en start på at hverdagen din kan oppleves mer god og trygg.
Grunnen til at du er trist og redd har du skrevet lite om. Slik jeg forstår det så har du det ikke bra på skolen. Her er du redd og opplever alt fryktelig vondt. Det kan også virke som du er ensom da du ikke snakker med noen.
Lærerne på skolen kan hjelpe deg til å få det bedre. Lærerne er pliktet til dette ut i fra lovverket i Norge.
Det beste hadde vært om du klarte å fortelle noen om dine følelser og opplevelser som er vanskelige. Finnes det noen voksne på skolen som du stoler på? Hva med dine egne foreldre, en tante eller bestemor, det er flere voksne som kan hjelpe.
Helsesøster på skolen hjelper hele tiden, trolig hver dag, ungdom som er triste og redde. Synes du det er vanskelig å begynne og fortelle kan du levere helsesøster en lapp der du har skrevet noen ord om at du ønsker hjelp.
Det er ulike grunner for at jenter i din alder kutter seg selv. Du skal vite at det er flere som gjør dette. Grunnene kan være at man ikke har det godt på skolen på grunn av ensomhet eller med å lære. Grunnen kan også ofte være at du har det vondt med dine foreldre. Er dine foreldre ikke gode mot deg så kan du ta kontakt med barnevernet. Barnevernet vil hjelpe dine foreldre med å bli bedre foreldre.
Det er viktig å si i fra. Klarer du det, kan du få det bedre.
Jeg legger ved noen artikler om det du har sagt er vanskelig. Her kan du også lese mer om selvskading.
Si i fra! Det hjelper.
Vennlig hilsen Helsesøster
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.
Les mer
attach_file
Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer
attach_file
På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.
Les mer
attach_file
Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?
Les mer
attach_file
Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.
Les mer
attach_file
Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.
Les mer