SVAR
Besvart 07.09.2016 13:42:12
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei og takk for at du skriver til ung.no!
Det er godt å høre at du føler det har hjulpet å skrive til ung.no før.
Du forteller at du har hatt det veldig fint sammen med familien din i Irak i sommer, at du følte sterkt at du hører til sammen med familien og at du følte deg hjemme i Irak. Det er sterke følelser når man opplever at man er på det stedet man vil være sammen med de menneskene man er så glad i.
Når man savner noen veldig sterkt føles dette som sorg. Det er ikke en farlig følelse, men det kan gjøre vondt inni en, og man kan få det vanskelig med å sove og konsentrere seg. Det som hjelper best er å dele sine tanker og følelser med noen. Kan du snakke med foreldrene dine om alt du føler og tenker på nå? Kanskje du kan skrive i en dagbok, og tegne hvis du vil? Har du venner du kan fortelle hva du har opplevd til? Du kan også gå til helsesøster eller rådgiver på skolen og dele dine følelser med dem.
Noe som også kan hjelpe er å holde kontakt med familien din i Irak. Kan dere snakke på skype eller telefon, eller skrive brev?
Som du sier følte du der mer hjemme i Irak enn tilbake i Norge. Det er ikke lett å ha det sånn. Det er flott å kjenne at du hører hjemme et sted, men vanskelig å ikke være der lenger. Jeg foreslår at du begynner med fritidsaktiviteter, dersom du ikke alt gjør det. Det hjelper på sorg å ha det litt gøy i hverdagen sammen med andre.
Jeg ønsker deg all lykke til!
Hilsen minoritetsrådgiver (Imdi) i samarbeid med ung.no.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?
Les mer
attach_file
Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer