Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt psykisk i mange nå, nå vil jeg ikke leve mer

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 14 og har allerede i slitt psykisk i mange år. Nå vil jeg ikke leve mer, jeg vet ikke lenger hva jeg har å leve for. Mye av dette startet da lillesøsteren min døde og jeg fikk høre at min reaksjon på hennes død var feil. Jeg kunne tydeligvis ikke gråte eller være lei meg. Siden det har jeg vært redd for å vise følelser, redd for å gjøre noe feil igjen. Jeg begynte i starten av niendd å ikke føle meg bra nok og verdiløs. Jeg så på meg selv som mislykka og at det var feil at jeg skulle leve, at jeg bare var i veien. Jeg klarer ikke se at Ting noen gang blir bedre og klarer ikke se meg selv i fremtiden. Jeg har også slitt mye med selvskading i perioder jeg ikke har visst hva annet jeg skal gjøre. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg har fortjent å ha det sånn jeg har det. Nå er jeg sliten av å gråte meg selv i søvn og smile for å skjule. Jeg vil bare være lykkelig, men det virker så umulig. Ingen kan tvinge meg til å leve i dette helvete..det er vel mitt valg om jeg vil leve?

SVAR

Besvart 23.07.2018 13:08:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
account_circle