Hopp til hovedinnholdet

Er så bekymret for min venninne som har selvmordstanker

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei eg har en vennine på 14 år. Hun er vokst opp i fosterhjem og har det ikke så særlig godt i sitt nye hjem, hun kutter seg selv og prøver ulike måter å ta selvmord på. Eg syns dette er helt forferdelig og eg har så dårlig samvittighet for henne! Eg sier at hun må oppsøke hjelp og snakke med foreldrene sine men hun sier at hun ikke greier det og at jeg bare må drite i henne fordi hu kommer til å dø snart og da, kommer jeg til og bli knust ): Prøver alt jeg kan for å hjelpe henne men eg vet ikkje hva mer eg kan gjøre. Men hun har også hatt mange forferdelige opplevelser gjennom oppveksten som hun ikke greier å gi slipp på fks mangen av vennene hennes har tatt selvmord. Og hun ble mishandlet i sitt forrige hjem ( og nå ). Og eg er blitt kjempeglad i henne og aner ikke lenger hva eg skal gjøre! Har ikke lyst til å miste henne ): Og vi har så mange gode minner sammen som eg aldrig kommer til å glemme <3 Setter pris på om dere svarer så fort som mulig!!!

SVAR

Besvart 03.05.2019 22:22:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle