Hopp til hovedinnholdet

Jeg er livredd for at mamma og pappa dør.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har et voksende problem. Jeg er livredd for den dagen mamma og pappa dør. Denne angsten/redselen er så sterk at jeg begynner å gråte høylytt bare tanken kommer, gjerne på kveld. Dette skjer ofte. Det gjør så vondt å tenke på, og jeg er så bekymra for de, selv om de ikke har noen helseplager/sykdommer osv. enda. Jeg takler det ikke. Hver gang jeg tenker over det så konkluderer jeg med at når de dør så skal jeg dø selv, for den smerten, redselen og tomheten klarer jeg ikke å leve med. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg tør ikke å si det til noen fordi jeg synes det er flaut og jeg kommer til å begynne å gråte ukontrollert. Jeg gråter jo mens jeg skriver dette. Hvordan kan jeg kvitte meg med denne redselen og smerten som kommer og tar meg så alt for ofte?

SVAR

Besvart 18.02.2020 21:01:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Har du slitsomme tanker, grubling og tankekjør?

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Her får du råd som kan hjelpe.

 

Les mer
account_circle