Hopp til hovedinnholdet

Vennen min har mye selvmordstanker... hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei. bestevennen min har det ikke bra i det heletatt og har selvmordstanker veldig ofte. vi har lang distanse mellom oss så jeg kan ikke banke på døra og gi han en klem. han er 4 år eldre enn meg, og da kommer han med at siden jeg er yngre enn han så kan ikke jeg bestemme hva han skal gjøre. han sier hver dag at han ikke har lenge igjen å leve og jeg hater tanken på å miste han. jeg har bedt han om å søke hjelp men han nekter. foreldrene hans er ikke stort til hjelp. han har sagt at jeg er grunnen han ennå lever, og det er jeg glad for. jeg er så ekstremt glad i han, men vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg har sett han med tau rundt halsen, har sett blodet renne ut av kroppen hans fordi han kuttet, har sett han full som faen. han slår ofte i gjenstander, og har knekt knoklene i hånda si mange ganger. og jeg ligger et døgn unna han og ikke kan gjøre noe som helst. jeg vet ikke hva jeg skal si eller gjøre for å få han til å bli, og jeg vil ikke miste han. har dere noen tips? takk på forhånd

SVAR

Besvart 25.05.2020 14:04:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
account_circle