Hopp til hovedinnholdet

Hva er galt med meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et stort problem. Jeg har mistet kontrollen over meg selv. 1. Jeg havner noen ganger i en type transe hvor jeg desperat leter etter en utvei å ta livet mitt, men jeg klarer det ikke, så det betyr jo at jeg er litt til stede. 2. Jeg reagerer med å være utagerende og skrike ting til foreldrene mine når jeg havner i en situajson jeg virkelig ikke er komfortabel med. Jeg mister totalt kontroll over meg selv og sier uhyggelige ting og truer med å skade dem. Jeg skjønner ikke hvorfor dette skjer? Hvis det er nødvendig info så ble jeg voldtatt som 11åring og har ikke begynt å snakke om dette før det siste året. Jeg har også veldig lenge slitet med selvmordstanker og selvmordstrang. Hva er galt med meg? Jeg skjønner ikke hva som skjer eller hvorfor jeg mister kontroll og all rasjonell tankegang?

SVAR

Besvart 11.06.2020 12:58:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Vanlige reaksjoner etter voldtekt

Det finnes ikke riktige eller gale reaksjoner på voldtekt og seksuelle overgrep, men noen reaksjoner går igjen hos mange. Her kan du lese om noen av dem.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
account_circle