Hopp til hovedinnholdet

Har besteforeldre som har fått hjernesvulst. Er det arvelig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, min bestefar har en stund vært syk med lymfekreft og vi fikk vite i dag at han har en hjernesvulst som de skal prøve å operere vekk, men de vet ikke prognosene. Farfaren min døde av hjernesvulst og jeg syns det er veldig vanskelig å forholde seg til. Jeg har hørt at hjernesvulst kan være arvelig, og lurer på om jeg kan være arvelig disponert for å få det når begge besteforeldrene mine har fått det? (Han som døde var 71 og han som lever er 73). Jeg er veldig redd for å få det selv.. takk for svar

SVAR

Besvart 05.03.2021 13:24:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sorg ved sykdom og død

Her finner du eksempler på flere situasjoner der man kan oppleve sorg. Ungdom har kommentert hvordan de har opplevd å takle dette.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle