Hopp til hovedinnholdet

har aldri at sex med noen. men er alikevel redd for å væra gravid.

Jente 16 år
 

Spørsmål
hei:) vil starte med å si at dette er en super side:) mit problem er slik at æ mensen ca den 15 november og har den enda:s(i dag er det 24 november) driver på mitt 2 år med mensen. er litt redd for å væra gravid,har slitt mye med nerver før å er litt redd at d skal komma at:( har aldri at sex med noen. men er alikevel redd for å væra gravid. typen min var hos meg den helga æ fekk mensen,og vi begge vil veldig gjerne prøve å ha sex...men æ er redd æ kommer tel å slite med magen at:((d er magen æ har slitt mye med,magevondt...som er nerver) vi prøver oss litt meire fram og slik,han hadde penisen ved meg å slik...men han var ikke inni meg,men alikevel er æ redd fær å væra gravid:( hva kan d være at æ har snart hatt mensen i 14 dager? er d farlig,eller vanlig? børde æ gå tel skolelegen/helsesøster med d? hilsen ei jinte som er redd for å være gravid:'(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Dette hørtes litt slitsomt ut for deg. Du kan ikke bli gravid uten å ha samleie. Så lenge dette ikke har funnet sted, trenger du ikke å bekymre deg over dette. Siden dere nå har begynt å planelegge å ha sex, synes jeg at dere skal snakke litt om prevensjon. Oppsøker du eller dere helsestasjon for ungdom vil dere få god veiledning her. Bruker dere prevensjon under hele samleie, vil du ikke bli gravid. Det kan også være fint for deg å snakke litt med helsesøster om problemene dine, kanskje dere sammen kan finne en måte å hjelpe deg på.
Dersom blødningen din ikke snart stopper, synes jeg at du skal snakke med helsesøster eller lege om dette. Jenter skal ikke ha mensen så lenge om gangen.
Legger ved en artikkel om seksuel debut, ta en titt på denne om du vil.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


Quiz: Hva vet du om vennskap?

Hvor mange venner er det best å ha?