Hopp til hovedinnholdet

Blir det mer eller mindre svettelukt om man shaver seg under armene? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 15. jeg svetter en del og bruker deo som bare det, dusjer hver dag og gjør vanlige ting. er det sånn at hvis man ikke shaver under armene at det blir luktende mer eller mindre? noen tips til å svette mindre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no

Det er helt normalt at du opplever litt økt svette nå når du er i puberteten. Dette skjer fordi du frigjør masse kjønnshormoner gjennom pubertetsutviklingen.

Hvor mye vi svetter og hvor sterk svettelukten er varierer mye fra person til person og fra dag til dag. Om man velger å barbere seg under armen eller ikke vil ikke det ha innvirkning på svettelukt eller mengde svette. 

Jeg legger ved en artikkel om "svette" og en om " hårfjerning" som jeg tror du vil ha nytte av å lese. Her er det også tips om hva du kan gjøre for å svette mindre.

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. 

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Svette

Svette (colourbox.com)

Når kjønnshormonene begynner å øke på i puberteten, er en av følgene også at man svetter mer og at svetten lukter litt mer. Det er spesielt testosteronet, det mannlige kjønnshormonet som påvirker svettelukten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet