Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg utvide vagina?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurte på om deg går ann å utvide vaginahullet, fordi jeg hadde sex med kjæresten min og jeg fikk veldig vondt fordi han har litt stor penis og jeg er sannsynligvis for trang. Hvordan kan jeg utvide?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år,

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Etter å ha lest det du skriver forstår jeg at du opplever det som vondt å ha samleie med kjæresten din, og du mener at det er fordi du er for trang. 

Det er mange unge jenter som opplever det som vanskelig og vondt å ha samleie i starten, men det er veldig sjelden at årsaken er at jenten er for trang i skjeden. Om det er tilfellet vil man ofte oppleve at det er vanskelig å føre inn tamponger og onanere også. Opplever du det?

Skjeden er et elastisk organ som utvides når man blir opphisset og kåt. Man har mye muskler i underlivet og disse kan være stramme hos unge jenter. Ofte er man litt stresset og kanskje litt redd når man skal ha samleie de første gangene, noe som gjør at man strammer muskler i stedet for å klare å slappe av. Kjenner du deg igjen i det?

Neste gang du og kjæresten prøver å ha samleie vil jeg anbefale dere å bruke god tid på å berøre hverandre, og ikke starte samleie før du er ordentlig våt i skjeden. Pass også på at du slapper godt av i underlivet akkurat når penis kommer inn.

Dersom rådene mine ikke hjelper vil jeg anbefale deg å oppsøkel lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din for en nærmere undersøkelse. Legen kan da avgjøre om åpningen er så liten/trang at den må utvides med et lite inngrep, eller om det er andre årsaker til at det er stramt.

Under svaret mitt finner du noen artikler som jeg tror du vil ha nytte av å lese:)

Ønsker deg lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet