Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å sove med tampong i 12 timer?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Ok, Please svar liksom fordi jeg er sykt beskymra og trenger svar fort! Jo, fordi nå har jeg mensen og de to første dagene pleier jeg å blø helt ekstremt! Og da holder det ikke med nattbind, så derfor bruker jeg tampong også. Og det er kun de to første dagene. Fordi jeg leste at det kan være farlig å gå med tampong i mer enn 8 timer. Men jeg har ikke sansj til å sove i kun 8 timer! Og i tillegg er det ferie.... jeg sover liksom i sånn 12 timer når det er ferie.... så derfor lurer jeg på om det er farlig hvis jeg sover med tampong så lenge i ca to dager? Plz svar fort! Trenger å vite det siden jeg kommer til å gå å beskymre meg veldig! I tilleg lurer jeg på om jeg kan ha utviklet en bitteliten versjon av angst. Fordi læreren min er helt forferdelig og alt det der, så blir også veeeldig fort stressa.....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mest sannsynlig er det ikke farlig, men jeg vil ikke anbefale deg å sove med tampong i 12 timer. Hva med å ha klokken på ring etter 8 timer for å skifte tampongen? 

Hvis det siste man gjør er å ta på seg en tampong og det første er gjør er å skifte sies det at en kan ha tampong på natta. De fleste sover ikke 12 timer. Etter 8-9 timer klarer du nok å komme deg opp for å bytte tampong, slik at du slipper å bekymre deg og i versta fall få en infeksjon.

Det er vanskelig for meg å svare på om du har angst uten å ha snakket med deg. Hvis du tenker at du har angst eller at du strever med noe annet anbefaler jeg deg å ta kontakt med helsesøster på skolen for en samtale.

Vennlig hilsen helsesøster

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet