Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kommet i puberteten, men ikke fått mensen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Heg er en 14 år gammel jente som ikke har fått mensen enda. Jeg har hatt utflod i flere år og jeg har hørt at man bare skal ha utflod i 2 år før mensen kommer. Jeg har kommet i puberteten, men ikke fått mensen. De fleste jentene på min alder som jeg kjenner har fått mensen, men ikke jeg. Jeg synes det er litt flaut å ikke ha fått det. Mine spørsmål er: Er det lenge til jeg får mensen? Er det noen tegn jeg kan se etter om jeg snart får mensen? Har kroppsvekt og trening noe å si for når jeg får mensen (jeg er 170 cm og veier 45 kg, og trener hver enste dag)?

SVAR

Besvart 18.05.2017 16:15:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utflod - til glede og bekymring

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

 

Les mer
attach_file

Når kommer mensen første gang?

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

 

Les mer
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
account_circle