Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker å fingre med en sminkekost og vugge fram og tilbake, er det normalt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 år som liker og onaner. Jeg pleier å ligge meg ned i sengen og ta en sminke kost og vugge meg frem og tilbake med den, jeg liker og fingre. Men er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Du er helt en helt vanlig jente som liker å utforske din kropp og nyter og onanere.

Det er fint at du onanerer og lærer mer om hva du liker og synes er godt. Det er ikke uvanlig at jenter finner ting som kan stimulere klitoris, og gjøre at en kjenner kåthet og tilfredsstillelse.

Når det gjelder metoder å onanere, så er det bare fantasien som kan sette begrensninger for deg. Det varierer fra person til person hvordan man liker å runke. Det beste er å prøve deg frem på ulike måter og finne det du liker best selv.

Det er mye i hjemmet du kan bruke som som ligner på en penis. Ta en titt rundt deg og bruk fantasien. Når det gjelder forslag på gjenstander, så er det egentlig bare fantasien (og hygienen) som setter grenser. Du kan for eksempel bruke gulrot, agurk, pølse, stearinlys, skaftet på sminkekosten, tannbørsten eller lignende. 

Det viktigste er at gjenstanden ikke har skarpe kanter eller kan skade deg på noen måte. Vask gjenstanden godt før du bruker den, og du kan eventuelt tre en kondom på gjenstanden.

Kondomer kan du få gratis hos helsesøster, på helsestasjon for ungdom eller bestille gratis her: gratiskondomer.no

Lykke til med utforskningen videre!

Vennlig hilsen Helsesøster og sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Lei av onaneringen?

Dorull (colourbox.com)

Mange unge skriver til ung.no fordi de synes de onanerer altfor ofte eller de opplever onaneringen som kjedelig. Har du det også slik, kan du kanskje ha nytte av å lese her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet