Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 12år som har hatt vondt i magen de siste dagene. Smertene er under navlen. Jeg har ikke hatt mensen før. Jeg har også vært litt (ikke så mye)stiv i ryggen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 12år som har hatt vondt i magen de siste dagene. Smertene er under navlen. Jeg har ikke hatt mensen før. Jeg har også vært litt (ikke så mye)stiv i ryggen. Jeg har ikke lagt merke til noe endring ved utflod! Jeg lurer på hva dette kan være? Hilsen jente på 12år!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette.
Du sier at du har smerter i magen. Mest sannsynlig er dette et forvarsel på om at mensen er like rundt hjørnet. Mensen starter for mange med magesmerter en stund før mensen kommer. Hvor lang tid det tar før mensen vil komme, er vanskelig å si,- det kan ta en dag og det kan ta en måned eller mer. Det er også vanlig at ryggsmerter kan følge med. Noen får også utflod en stund før mensen kommer, andre merker ikke noe til det.

Jeg legger ved noen artikler om mensen som du kan ha nytte av å lese.  

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet