Hopp til hovedinnholdet

Tampongen min sitter fast og det gjør dritvondt å ta den ut!!!!

Jente 13 år
 

Spørsmål

TAMPONGEN MIN SITTER FAST OG DDT GJØR DRITVONDT Å TA DEN UT!!! Jeg har hatt mensen 3 ganger, og bestemte meg for å bruke tamponger. Jeg satte den inn helt greit, bruker ob mini, og nå skal jeg ta den ut, 8 Timer senere! Men jeg får hele tråden ut, men selve tampongen gjør så vondt at jeg sitter å griner liksom

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Jeg håper du har fått tampongen ut nå?

Det er viktig å få ut en tampong fordi dersom den blir sittende altfor lenge kan du få en infeksjon, altså en betennelse i underlivet.

Du kan prøve å sette deg på huk og så presse som at du skal på do og bæsje. Da vil du etter hvert kanskje kjenne tampongen og få tak i den.

Hvis du ikke klarer dette selv, må du oppsøke lege. Du kan ringe til fastlegen din og spørre om de har en hastetime. Forklar hva som er problemet når du ringer. Hvis de ikke kan ta i mot deg så kan du dra til legevakten.

Dersom du vet at helsestasjon for ungdom har åpent der du bor i dag, så kan du dra dit og få hjelp av legen der. Åpningstidene finner du sikkert på hjemmesiden til kommunen du bor i.

Neste gang er det kanskje lurt at du ikke lar tampongen sitte inne så lenge.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet