Hopp til hovedinnholdet

Bekymret siden det er litt blod i utfloden, hva kan det komme av?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Når jeg var på do nå så tørket jeg meg og så var det utflod med litt rødt blod i, og jeg har ikke mensen! Mensen min er veldig uregelmessig, og den burde egentlig ha kommet rundt nå, men det pleier aldri å komme «slimete blod» på en måte. Det pleier alltid bare å komme klart blod, og ikke slim med litt blod i. Hva er dette? Håper på svar. Dette har skjedd en gang før for noen måneder siden (at jeg hadde litt blod i slimet) men da var det i forbindelse med eggløsning og det er jo ganske normalt. Er bekymret.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette trenger du ikke å bekymre deg så mye over. Det er mange som kan ha litt blodspor i utfloden under eggløsning, mulig det er det du nå opplever igjen. Det kan også være at mensen din er på vei, men liksom ikke kommet helt i gang. Noen ganger kan det også være en bitte liten rift i skjeden sin som blør litt og dett synes på papiret når du tørker deg. Riften i slimhinnen kan for eksempel komme etter onanering, dette er ikke farlig og den vil gro helt fint av seg selv. Så som du skjønner kan det lille blodet du så komme av flere ting, men det er sjeldent noe alvorlig årsak bak. 


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet