Hopp til hovedinnholdet

Er det sant at man vokser 10 cm etter at man har fått mensen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13 år som har mensen. Jeg fikk mensen ifjor januar, altså omtrent når jeg var 12. Folk sier at man vokser omtrent 10 centimeter etter at man har fåt mens, jeg er omtrent 154-156 nå. Jeg husker ikke hvor høy jeg var da, men poenget er at jeg er veldig 'redd' for at jeg ikke komme til å vokse mer, hvis jeg sier at jeg var 150 ifjor betyr det at jeg allerede har vokst omtrent halvparten og blir kanskje bare 160. Det har jeg virkelig IKKE lyst til å bli. Dette høres sikkert helt tåpelig for noen, å være bekymra for at man ikke blir høy? Men min drøm har alltid vært å bli en model, jeg vet det også høres tåpelig ut. Men er det sant at man vokser 10 cm etter at man har fått mensen, eller er det forskjellig fra person til person. Og har du/dere noe tips?

SVAR

Besvart 01.05.2018 16:11:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
attach_file

Når kommer mensen første gang?

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Søvn er viktig!

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

 

Les mer
attach_file

Enkelt å velge sunnere mat med Nøkkelhullsmerket

Se etter nøkkelhullmerket på matvarene du handler. Når du finner merket, vet du at den matvaren er et sunnere alternativ enn andre varianter av matvaren.

 

Les mer
account_circle