Hopp til hovedinnholdet

Røde prikker på ryggen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! For noen dager siden fikk jeg noen røde små prikker på ryggen min. De klødde litt. Hva kan dette være? Røde hunder? Meslinger? Jeg har vært vaksinert så dt er liten sjans Hilsen en bekymret jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Det er vanskelig å svare sikkert på det du spør om uten å ha undersøkt deg. Røde prikker kan være kviser, utslett etter noe man reagerer på som klær, såpe etc, medisinutslett, svetteutslett eller hudsykdom.

Da du er vaksinert er det lite sannsynlig at du har fått røde hunder eller meslinger. Men ingen vaksiner gir 100% beskyttelse, og noen opplever å bli syke selv om de er vaksinert. Google eventuelt bilder av utslett ved meslinger og røde hunder. Så kan du se om ditt utslett likner.

Noe utslett går over uten at man finner ut av årsaken. Men hvis det klør, er plagsomt eller om du føler deg syk på andre måter så bør du bli undersøkt av lege. Du kan eventuelt vise utslettet til helsesøster på skolen og spørre der om du bør bli undersøkt av lege. Lege kan finne mer ut av hva utslettet kommer av og om noe behandling kan hjelpe. Se også vedlagt artikkel.

Lykke til og god bedring.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet