Hopp til hovedinnholdet

En gutt i klassen som slår oss jentene mye på rumpa.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Det er en gutt i klassen som jeg før inntrykk i at er litt opptatt av jenters kropp, mesta av romper. Han har flere ganger klasket og kommentert rompene til oss jenter i klassen, spesielt tre stykker. Meg, venninna mi og en annen. Han pleier å si «(Navn) har en spretten rompe!» . Jeg føler det kan bli litt ekkelt noen ganger spesielt siden han også slår meg på rompa, men jeg vil ikke si at han skal stoppe heller siden han var litt «makt» i klassen. Personligheten hans er litt tøff. Jeg har egentlig alltid trent rompe og vært opptatt av den, men ikke at den skal få så mye oppmerksomhet! Hva skal jeg gjøre? Hvilke øvelser er best for stor rompe? Hvorfor gjør gutten dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

Jeg skjønner at du syntes at dette er ubehagelig og at det kan være vanskelig å si ifra. Likevel er det viktig å si ifra i situasjoner som dette, når man opplever at noen går over grensen for hva en selv syntes er greit. Denne gutten trenger antageligvis å bli fortalt at det å slå noen på rumpa på den måten er noe det ikke er greit å gjøre. Derfor tenker at noe så enkelt som å be han om slutte neste gang det skjer kan være det beste. Det virker jo som om han bare tar seg til rette fordi han tror at dette er OK, og kanskje blir han også litt flau eller ukomfortabel når noen sier ifra. Antageligvis så gjør han nok dette for å tøffe seg for de andre i klassen, og derfor kan være en fin ting å si ifra for å sette eksempel på at dette ikke er spesielt kult. Når du sier ifra så er det sånn at han skal respektere det,  han har ingen rett til å gjøre dette når du har bedt han om å slutte.

Jeg håper du fikk svar på det du lurte på.


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente viser tommel opp (colourbox.com)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet