Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg spørre mamma om å begynne med bh?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har skikkelig lyst å begynne med bh, men tørr ikke å spørre mamma om det. Så si alle i klassen min bruker det, til og med de som har mye mindre pupper enn meg bruker det. Jeg vet bare ikke hva jeg skal si, det er for flaut. Jeg føler meg klar for det men tørr bare ikke å spørre... :( noen tips? Takk på forhånd

Besvart 15.08.2018 11:59
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har lyst til å begynne med bh, fordi så og si alle i klassen din bruker det og fordi du føler deg klar for det. Du synes det er flaut å spørre moren din om å begynne med bh, og lurer på hvordan du skal gjøre det. 

Å komme i puberteten og å få pupper er helt naturlig, og det å begynne med bh er også helt naturlig. Det føles kanskje veldig kleint og rart nå, men moren din har vært i gjennom akkurat det samme selv og synes nok det er helt normalt. Og hvis du ser på det sånn, så er det vel ikke like kleint å snakke med moren din om det? 

Du burde si akkurat det samme du sa til meg, så tror jeg nok det ordner seg. Moren din hadde nok en lignende samtale med sin mor om akkurat dette, så hun vet nok hvordan hun skal håndtere det. I tillegg er hun jo tross alt moren din, og hun har sikkert veldig lyst til å være den som hjelper deg med dette. Og kanskje hun har ventet på at du skulle ta det opp med henne, slik at hun ikke snakket med deg om å begynne med bh før du var klar for det selv. 

Jeg tror nok dette ordner seg helt fint. Jeg skal legge noen artikler til under for deg, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

BH - Hvordan finner du rett størrelse?

BH (colourbox.com)

Du kan begynne å bruke BH når du vil. Det er ingen fasitsvar på når du bør bruke BH.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Er puppene mine normale?

Ulike pupper (colourbox.com)

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet