Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt for gutter å ha en hoven brystvorte,når får jeg kjønnshår?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en litt hoven brystvorte kun på venstre side, lurer på om dette er normalt, også lurer jeg på når de første kjønnshårene begynner og komme, har bare noen lyse hår rundt penis. Alle de andre i klassen har mye kjønnshår men ikke jeg det er litt flaut i dusjen. Har ikke lyst og spørre helsesøster på skolen.

Besvart 10.09.2018 16:10
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Det er helt normalt at gutter kan få hovne brystvorter i perioder i løpet av puberteten. Det skyldes hormonpåvirkning og er ikke farlig, men kan selvfølgelig være vondt og plagsomt. Dette vil gå tilbake av seg selv når puberteten er over. 

Når de første kjønnshårene begynner å komme hos deg, avhenger når du kommer i puberteten. Men det faktum at du har fått hovne brystvorter, er nok tegn på at du er i starten på din pubertetsutvikling. 

Det er stor forskjell på når dere kommer i puberteten, noen er tidlige og noen er seinere. Det er dessverre ikke mye du kan gjøre med dette, enn å la kroppen få den tiden den trenger til å utvikle seg.

Jeg legger ved noe artikler som jeg anbefaler deg lese. Og har du ikke lyst å snakke med helsesøster, kan du kanskje snakke med noen andre voksne som du stoler på?

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

  

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet