Hopp til hovedinnholdet

Hvordan onanerer man med dusjhodet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. Jeg lurte på en del ting om onanering. altså jeg har fingret et par ganger før å det er noe jeg liker.. men jeg har lest på noen nettsider at hvis noe m klitoris ikke går over av seg selv etter en orgasme så må man kontakte en lege fordi det kan være skadelig, er dette sant? også lurer jeg må om hvordan man onanerer med dusjhodet, Spruter man liksom vann på klitoris elns? jeg vil ikke at det skal bli noen 'skader' i underlivet om dere forstår.. jeg lurte også på om jeg tar på riktig sted når jeg onanerer altså jeg tar der klitoris er, men klitorishodet blir aldri ordentlig stiv så jeg aner ikke hvordan jeg skal få orgasme da. Jeg tør heller ikke stikke en finger inn i skjeden/vaginaen enda siden jeg er redd for at noe skal sprekke.

Besvart 28.10.2018 20:28
 

Svar

Hei jente 13 år.

Takk for at du skrev til ung.no

Det du har lest er kanskje at hvis man får smerter i klitoris etter at man har vært seksuelt tent/kåt og eventuelt onanert til orgasme, at man må kontakte lege? Da kan det være at klitorishetten eller huden som omgir klitorishodet er for trang, og at hevelsen i klitoris ikke klarer å gå tilbake. Når jenter blir seksuelt tente blir hele klitoris blodfylt og da blir den større. Hvis huden som omgir klitoris er for trang kan det som sagt bli vondt. Det er sjelden og ikke noe du trenger å bekymre deg for.

Hvis du ikke blir seksuelt tent/kåt blir ikke klitoris blodfylt og større. Klitoris blir ikke stiv slik som en penis. Det trenger den ikke, for den skal ikke inn noe sted slik som en penis skal kunne. Men den blir større og kan kjennes som en hevelse når man blir tent/kåt. Klitoris ligger mellom de innerste kjønnsleppene øverst mot magesiden, der kjønnsleppene møtes. Hvis det skal føles godt å ta på den, kan du tenke på noe som får det til å kile på en god måte i den og i kjønnet ditt. Hvis du tar litt spytt på fingeren føles det enda bedre enn hvis det er tørt. Se artikkelen om kåthet, onanering og orgasme. Da vil du lære hva du skal gjøre.

Det er noen som onanerer med dusjhodet. Da setter de dusjstrålen mot klitoris og lar vannstrålen stimulere den ytre delen av klitoris til de får de gode følelsene/orgasme. Det er ikke skadelig.

Det er heller ikke skadelig eller at noe kan sprekke selv om du fører en finger inn i skjeden. Skjeden er tøyelig. Det er noen som tror at det er en hinne inne i skjeden som kan sprekke hvis man fører noe inn, men det er det ikke. Det er noen slimtråder som markerer overgangen til skjeden der. Når man fører en finger inn kan noen av disse trådene løsne fra skjedeveggen. Det er ikke farlig. Se artikkelen om jomfruhinna.

Øv deg på å tenke på det som gjør at det kiler i kjønnet ditt. Øv deg på å stimulere den ytre dele av klitoris. Se på kjønnet ditt i et speil. Da vil du se hvordan det ser ut og hvor du skal stimulere.


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet