Hopp til hovedinnholdet

Jeg onanerer flere ganger om dagen, hvordan kan jeg stoppe?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år! Jeg onanerer flere ganger om dagen og klarer ikke stoppe når jeg først er i gang! Kan holde på kjempe lenge! Hva skal jeg gjøre får å stoppe? Jeg er veldig ofte kåt og jeg orker ikke å onanere mer men klarer ikke stoppe har du noen tips til hvordan jeg kan stoppe?

Besvart 07.11.2018 13:16
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Om du opplever at onaneringen din er blitt en uvane og at du onanerer flere ganger til dagen, forstår jeg at du ønsker råd om hvordan du kan begrense dette. 

Det er både sunt og bra for deg å onanere, men jeg er enig at det kan være lurt gjøre mindre av det om det går ut over andre ting i hverdagen din og du ikke lenger har glede av det. 

I ungdomstiden øker hormonene som gir seksuell lyst/kåthet. Derfor er det ikke uvanlig at en kan kjenne på kåthet i situasjoner som ikke er forbundet med sex. Men en trenger ikke å onanere hver gang en blir kåt, det går an å øve seg på å unngå dette.

Hvis du er lei av å onanere, kan du kanskje forsøke å ta en pause fra det? Om du ikke gjør det hver gang muligheten er der, vil tenningen bygge seg opp og du kan kanskje på den måten få større nytelse av onaneringen igjen.

Bestem deg for hvilken dag du skal la deg selv få lov til å onanere neste gang. La det være noen dager fram i tid. Om du blir kåt og får lyst til å onanere før det, skal du ikke gi etter for lysten, men hold deg til den dagen du har bestemt deg for. På den måten vil du la kåtheten din få bygge seg opp og du vil sannsynligvis merke at du har et høyere tenningsnivå den dagen du skal onanere noe som kan gi deg nytelse igjen. 

Om du ikke merker så stor forskjell første gangen, er det bare å forsøke igjen med ny "onaneringsdag" litt fram i tid. 

Ellers vil jeg anbefale deg å ta en prat med helsesøster på skolen. Her kan du få gode råd og hjelp. Du kan også benytte deg av den anonyme chattefunksjonen til Sex og Samfunn. Her kan du også få hjelp og råd.

Jeg legger også ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Lei av onaneringen?

Dorull (colourbox.com)

Mange unge skriver til ung.no fordi de synes de onanerer altfor ofte eller de opplever onaneringen som kjedelig. Har du det også slik, kan du kanskje ha nytte av å lese her.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet