Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min må ta pauser vi koser. Får stå. Hva kan jeg gjøre for han?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg vet ikke om jeg tok dette under riktig kategori men prøver. Når jeg og kjæresten min koser må han ta pauser. Jeg fant ut for litt siden ut av hver gang han gikk på do var det for å ikke få stå. Han syntes det er flaut og det skjønner jeg, men vet ikke hva jeg skal si. Siden han holder bare rundt meg eller så sitter jeg mellom bena hans når vi ser på film. Hva kan jeg gjøre for han??

Besvart 09.11.2018 09:46
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanlig at gutter tenner seksuelt/blir kåt når de koser med kjæresten sin og sitter tett sammen. Han kan føle det er flaut, men det er en helt vanlig, naturlig reaksjon. 
Du kan snakke med han om dette. Du kan si at du forstår hvorfor han går på toalettet, at du vet at han får stå. Så kan du forklare at det er vanlig og at det ikke gjør noe. 
For at han ikke skal få stå så raskt, kan han onanere til orgasme/sædavgang rett før dere er sammen. Hvis han strever når dere er sammen, kan han bare gå på toalettet og onanere til orgasme/sædavgang igjen. Da slipper han å streve.
Om du er klar for å utforske seksualitet sammen med kjæresten din må du tenke gjennom. Det er noen ting man burde være klar over når det gjelder det å utforske seksualitet med en annen person.
Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå.
Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Onani er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt.
Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.
Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.
I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.
Hvis man skal ha samleie må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. 
Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom.  
Tenk gjennom hva som er rett for deg. Snakk med kjæresten. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet