Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ofte ereksjon, nesten hele tiden faktisk. Noe jeg kan gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei er en gutt på 17 år. Jeg har ofte ereksjon, nesten hele tiden faktisk. Jeg har en penis på ca 11-12cm så er ikke så stor den heller. Er det noe jeg kan gjøre eller noen jeg kan oppsøke, eller vet dere hva problemet kan være med ereksonene. Er vel ikke mye jeg kan gjøre med penisen heller?

Besvart 06.12.2018 17:30
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Så bra at du søker hjelp. 

Det er vanlig at man ofte har ereksjon i den alderen du er i nå. Det lages masse hormoner i kroppen og det kan ta litt tid før man føler at man har mer kontroll. Det hjelper å onanere til orgasme/sædavgang. Da går kåtheten over for en stund.

Du skriver ikke om du onanere til orgasme/sædavgang. Hvis du ikke gjør det, kan du lærer deg det. Se artiklene. Mange onanerer i dusjen før skolen, når de komme hjem og før de sovner. Andre onanerer oftere, andre igjen sjeldnere. Finn ut hvor ofte du må onanere for å få mer kontroll. 

Hvis du onanerer ofte og likevel har ereksjon hele tiden, uten at du tenker noen seksuelle tanker eller ser noe eller noen som tenner deg, kan du snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. 

Du har en helt flott penis! Penis` størrelse er overvurdert! Forskning viser at de fleste er fornøyd med partnerens penis! Hvis en potensiell partner er en kvinne/jente kan denne informasjonen være nyttig; "Lever et al. (2006) fant at 84% av kvinnene i sitt storskalastudie var fornøyde med partnerens penisstørrelse. ... Det kan se ut til at menn antar at kvinnen har et likt penisstørrelsesideal som han selv (Johnston et al., 2014; Tiggemann et al., 2008). Forskning på kvinnens faktiske ideal viser derimot at kvinnen foretrekker en penisstørrelse betydelig mindre enn mannen selv ... (Johnston et al., 2014)." (Borgen, 2015).

Det er bare 30 % av kvinnene som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. De fleste må ha stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme og tilnærmet alle jenter/kvinner får orgasme ved stimuli av den ytre delen av klitoris. Da kan man undre seg over hvorfor så mange menn og unge menn er så opptatte av størrelsen på penisen. Hvis en potensiell partner er ei jente, kan du lese deg opp på hva jenter liker og nyter. 

Hvis det er gutter du ønsker å ha sex med kan kanskje denne informasjonen være til hjelp: "En nederlandsk undersøkelse fra 2005 fant at kun 24.9% av homoseksuelle menn ønsket seg større penis, selv om de, som heterofile menn, anså det som sin mest attraktive kroppsdel (Woertman, de Wit, & Hoogesteger). Hvis en stor penis er ensbetydende med maskulin verdi kan det tenkes at dette ikke oppleves som like viktig for alle homofile? Bergling (2013) rapporterer, derimot, at kun 7% av homofile menn anser penisen å være deres favorittkroppsdel på en annen mann." (Borgen, 2015).

Vær stolt av deg selv! 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet