Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å runke?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en venn som lurte på om det er normalt å runke... jeg har prøvd mange ganger å si at det er normalt, men han tror ikke på meg... kan jeg få bekreftelse på at det er normalt, ihvertfall for de fleste. Han har aldri gjort det før, og jeg er rett og slett bekymra. Han vart fødd med en hjerneskade eller no, kan det ha noe med det å gjøre? Vil ha svar og ikke noe beskjed om at det allerede finnes en artikkel på dette!

Besvart 06.12.2018 22:38
 

Svar
Hei gutt 15!

Takk for spørsmål.

Ja, det er normalt å runke. Alle gjør det, faktisk helt fra en er baby og gjennom hele livet. 

I enkelte perioder av livet kjenner en seg mere kåt enn i andre. Puberteten er en slik periode. Da kan en kjenne seg kåt stort sett hele tiden. Noen ganger forstår en hvorfor en blir kåt, andre ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv.

Den enkleste og mest vanlige måten å takle at en er så ofte kåt, er å runke. På den måten får en unna seksuell energi, en får mange deilige opplevelser og orgasmer. I tillegg blir en godt kjent med kroppen sin og lærer seg til hvilke former for stimulering en trenger for å få orgasmer. Da vil en også kjenne seg mere sikker når en skal ha sex med en annen i framtiden.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver Sex og samfunn - i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet