Hopp til hovedinnholdet

Jeg så noe brunt i trusa, er det mensen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente i sjuende klasse, og lurte på en ting. I stad så jeg noen brune flekker i trusa mi. Det så mest ut som avføring først, så jeg ble veldig flau og skiftet truse. Men neste gang jeg sjekket var det kommet igjen. De siste dagene har jeg også hatt litt vondt i magen og ryggen og sånt. Så jeg lurte på om det brune i trusa bare var min første mens? Vet ikke om det var litt plasebo, men i stad hadde jeg også VELDIG humørsvingninger. (Først satt jeg og lo og sang høyt, så satt jeg plutselig å hulka..) Jeg tok et bind nå bare i tilfelle. Men er det mensen?

SVAR

Besvart 06.12.2018 22:42:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kommer mensen første gang?

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

 

Les mer
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Menstruasjonssmerter

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle