Hopp til hovedinnholdet

Blødning 2 uker for tidlig, er det mensen eller noe annet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

For ca 2 uker var jeg ferdig med månens mens, og jeg var 5/6 dager forsent... Å om 3 dager -/+ har jeg eggløsning men på skolen i dag begynte jeg å blø hva betyr dette???? Får jeg mensen 2 uker for tidelig eller er det noe annet eller hva!

Besvart 11.01.2019 18:53
 

Svar
Hei jente 15 år!

Unge jenter kan ha litt uregelmessig mens. Hvis denne blødningen varer like lenge som en vanlig mens, har den kommet tidligere enn vanlig. Noen har en liten blødning rundt eggløsning. Var det bare en liten sporblødning, kan det være på grunn av eggløsning. Andre ganger kan det komme en liten blødning uten at man har en god forklaring. Skjer det ofte, er det greit å få det undersøkt hos lege. 

Er du seksuelt aktiv? Bruker noen form for prevensjon? Hvis du bruker  hormonell prevensjon er det ikke uvanlig med mellomblødninger. Er det mulig at du kan være gravid bør du ta graviditetstest. 

Hvis du ikke er seksuelt aktiv og dette bare var en liten blødning kan du trygt se dette an. Og det er som sagt ikke uvanlig om du har litt uregelmessig mens. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet