Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg fortelle at jeg har fått mensen?

Jente
 

Spørsmål

Hei, jeg har et problem og er veldig lei meg! Jeg fikk akkurat mensen men vil ikke at noen skal vite det ikke en gang helsesøster, mamma eller pappa! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!! Å om jeg måtte ha sakt det til mamma hva skal jeg i så fall si da?

Besvart 11.01.2019 13:55
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet! Det er mange som opplever at det er vanskelig å si i fra om dette. Du er ikke alene, men jeg tror du kommer til å finne en god løsning. 

Det kan faktisk hjelpe å si det til noen du stoler på. Hvis du skal si det til mamma kan du for eksempel si: 

"Mamma jeg har fått mensen!" Husk at for mammaen din er dette helt normalt, kanskje mamma også venter på at du skal fortelle det til henne.

Andre måter å si det på: 

  • Du kan be mamma kjøpe bind til deg. Da sier du det ikke direkte, men mamma vil forstå at du har fått mensen. 
  • Hvis du synes det er vanskelig kan du skrive en lapp eller en SMS. Noen ganger kan det være lettere å fortelle ting skriftlig.

 

For de aller fleste kvinner er dette veldig naturlig og ikke flaut eller vanskelig å snakke om, men når man opplever det første gang er det selvsagt helt vanlig å bli lei seg. 

Jeg er sikker på at du finner en fin måte å si dette på. Lykke til!  

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet