Hopp til hovedinnholdet

Hvordan unngå at kuken blir stiv i upassende situasjoner?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, kuken min blir stiv når eg er borti handkle me kuken min elle bare tar på kuken min. Det et skiklig irriterde når eg ska dusje etter gym på skolen

Besvart 15.03.2019 11:34
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Hyppige og ufrivillige ereksjoner (ståtiss) er helt normalt og naturlig når en gutt er i puberteten/ tenårene. Noen opplever også at de får ereksjon i situasjoner som de ikke tenker på som seksuelt opphissende. Alt dette skyldes at du er i ferd med å bli voksen, og kroppen tester ut at mekanismene fungerer, som for eksempel ereksjon, og på denne måten forsikrer seg om at alt er i orden. Det er nok flere gutter for eksempel i klassen din som opplever det samme som deg.

Det at du lett får ereksjon er egentlig bare bra og et tegn på at kroppen din fungerer som den skal, selv om jeg forstår at det er plagsomt at det ikke skal mer til enn å komme borti et håndkle...

Forsøk å ikke engste deg for at du kan få ereksjon i en situasjon der du ikke ønsker det. Noen ganger kan det føre til at det er akkurat dette som skjer. Forsøk heller å fokusere på noe helt annet. Noen gutter synes det hjelper å lukke øynene og tenke at de er på et iskaldt sted når de får ereksjon. Andre har hjelp av å fokusere på negative tanker for eksempel vond mat eller andre ting de misliker. Om dette fungerer for deg er vanskelig å si, men du kan jo forsøke det.

Skulle det skje at enten du eller andre får ereksjon i situasjoner hvor det ikke er ønskelig, har de fleste kunnskap og forståelse for at dette er en situasjon som kan oppstå for unge gutter.

De fleste gutter opplever å få mer kontroll over ereksjonen etterhvert som de blir eldre, slik at dette er et problem som kommer til å forsvinne gradvis for både deg og andre i din alder. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet