Hopp til hovedinnholdet

Har p-stav. 4-5 dager etter mensen får jeg brun mensen/utflod. Normalt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente på 17 år. Og har tatt p-stav for ca 6 måner siden. Og får mensen av og til men når eg er ferdig med mensen så går det 4-5 dager så får eg brun mensen/utflod. Så lurte eg bare på om det er normalt og hvorfor eg får det? :)). Sykt ireterende når eg endelig er ferdig me mensen://.

Besvart 17.03.2019 19:02
 

Svar
Hei jente 17 år. 

Så bra at du bare får mensen av og til! 

Etter mensen kan det ligge litt gammelt blod igjen og at dette kommer ut etterhvert. Det er hverken uvanlig eller farlig. 

Hvis du har hatt ubeskyttet seksualitet og at du ikke har testet deg for kjønnssykdommer/seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) bør du gjøre det for å utelukke dette. Noen SOI kan gi lettblødende slimhinner. 

Snakk med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet