Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå naken forbi mamma med stå?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, har nettopp oppdaget hvor deilig jeg synes det er å være naken. Jeg skal si det til foreldrene mine, men jeg har et problem. Jeg kan ikke unngå å få stå når jeg er naken foran noen andre. Kan jeg liksom gå forbi mamma med stå når jeg er skal gå inn på badet for å dusje? Jeg kan også være naken uten å vise pikken, men det er veldig vanskelig.

Besvart 06.05.2019 20:41
 

Svar
Hei gutt 13!

Det er en fin ting om foreldre og barn kan snakke sammen om kropp og sex. Og det er også fint om en får et naturlig og åpent forhold til nakenhet og kropp når en vokser opp. På den måten er det fint om en er så avslappet over kroppen sin at en kan være naken hjemme.

Etterhvert som en blir eldre og ikke lengre er et barn, blir nakenhet noe som tilhører privatlivet. Det betyr ikke at det er skadelig om foreldre ser en, men de fleste opplever større behov for at nakenhet blir noe privat.

Kroppen utvikler seg, en vokser i høyden og det kommer hår på deler av kroppen som før var uten. Penis begynner også å vokse. Puberteten er også da en begynner å legge merke til hvem en blir forelsket i og kåt på. En kan bli kåt stort sett hele tiden og penis kan bli stiv når som helst. Alt dette tilhører privatlivet og det er derfor ok å ikke gå naken som foreldre ser det når en holder på å bli voksen.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet