Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor vokser ikke penis, er det noe galt?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 15 som blir 16 til sommeren. I august 2018 startet puberteten for meg på ordentlig. Jeg fikk sakte men sikkert mørkere stemme, Hår på kroppen, bart, og litt muskler. Jeg får normal sædutløsning og jeg har kjønnshår. Dette har jeg hatt en god stund før puberteten startet på ordentlig. Det som bekymrer meg litt er at penisen min ikke har vokst noe. Alt virker å gå greit men penisen min vil ikke bli større. Den er rundt 4-5 cm slapp og kanskje 10-11 cm stiv. Hvorfor vokser den ikke? Er det noe galt? Hilsen bekymret gutt

Besvart 22.05.2019 07:00
 

Svar
Hei gutt 15 år

Jeg synes ikke du skal gå rundt å bekymre deg for at noe er galt. Heller ikke sammenligne deg med andre gutter når dere foreksempel dusjer etter kroppsøving eller trening. Alle utvikler seg ulikt. 

Det er mange gutter i din alder som kjenner seg igjen i din bekymring. Mange gutter er opptatt av både størrelse og utseende på penis. 

Du er fortsatt ung og penis kan fremdeles vokse og endre seg. Under puberteten vokser penis gradvis, men det varierer sterkt når det starter og når det er helt ferdig.

Størrelsen er kanskje mest forskjellig i slapp tilstand fra mann til mann. Størrelsen på en erigert penis kan være like stor hos en som har liten penis i slapp tilstand som hos en som har stor penis i slapp tilstand.

95 % av nordiske menn har en penis som i erigert tilstand er mellom 8 og 22 centimeter lang, med et gjennomsnitt på 14-15cm. Du kan lese mer om penisutvikling her.

Lykke til videre :) 

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet