Hopp til hovedinnholdet

Hvor store mensblødninger er vanlig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har fått mensen for ikke så lenge siden. Første «periode» var det lite blod og jeg trengte sjeldent å skifte. Andre periode var det litt mer, men jeg brukte den minste bind størrelsen og skiftet like sjeldent. Men tredje periode var det annerledes. Jeg blødde helt ekstremt mye! Jeg gikk med det minste bindet og skulle skifte en gang mitt på skoledagen da jeg blødde gjennom! Heldigvis hadde jeg på svart bukse. Bindet var virkelig helt rødt på alle kanter og jeg hadde blødd gjennom på siden. Neste dag var det enda verre. Jeg hadde virkelig sikret meg med først en truse med «long» bind. Så en truse med nattbind utenpå der. Jeg byttet bind i hvert friminutt (vi har friminutt etter en time). Men likevel! Siste time hadde jeg blødd i gjennom! Jeg hadde svart bukse så ingen så det. Hvordan skal dette fortsette på skolen? Det er veldig irriterende å måtte bruke så mye bind og likevel blø igjennom. Er dette noe som kommer til å fortsette neste periode? Takk på forhånd:)

SVAR

Besvart 15.06.2019 19:42:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
attach_file

Alt om bind, tampong og menskopp

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle