Hopp til hovedinnholdet

Etter at jeg har runket stund, så kommer det noe slim ut av penishodet mitt

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Etter at jeg har runket stund, så kommer det noe slim ut av penishodet mitt. Det spruter ikke ut, men bare kommer rennende ut. Det er veldig deilig, og jeg lurer på om dette er cum. Jeg har hørt at cum er helt hvit og at det spruter ut.

Besvart 19.06.2019 22:25
 

Svar
Hei gutt 14 år

Når man er i puberteten som du er nå begynner man å få sædutløsning. Dette er ikke noe som plutselig oppstår, fordi produksjonen av de forskjellige delene av sæden utvikles på forskjellie tidspunkter. Når man er helt kjønnsmoden kommer sæden ut som ganske tykk hvitaktig væske (men den varierer litt fra dag til dag, osv). Ofte spruter den ikke ut, men renner. Mange gutter forventer en voldsom sprut, men det er ofte mer snakk om "skvetting".

Sæd kan variere i farge som blank og gjennomsiktig, melkeaktig, gulaktig og litt klumpete. Den kan også variere i mengde. Dette er helt vanlig. Slik som du beskriver det når du onanerer, kan det nok være at din sædproduksjon er kommet i gang.

Cum stammer fra det engelske ordet come (komme), og benyttes opprinnelig om mannens sædutløsning. Sædutløsning har mange navn, og på fagspråk heter det ejakulasjon. I Norge har vi inntrykk av at CUM brukes om den fuktigheten som kan komme ut av urinrøret i penis før selve sædutløsningen. Det kalles også blant annet for precum, kåtsaft, naturens glidemiddel. Vær oppmerksom på at cum kan inneholde sædceller. 

Håper dette var oppklarende for deg:)

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet