Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om utflod og mensen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på snart 13 år, og jeg har to viktige spørsmål. En gang i januar fikk jeg utflod for første gang, så det er en stund siden. Jeg har vært inne på NRK skole, og der sto det at mensen kan komme bare noen MÅNEDER etter utflod, men her hos dere sier dere at det kan ta noen ÅR. Hva er riktig? Den andre tingen er at jeg er redd for at mensen skal komme i mens jeg bader. Jeg er veldig glad i å bade med vennene mine, så det ville vært litt pinlig hvis jeg får mensen når jeg er i vannet. Er det noen forvarsel, eller kommer det bare plutselig?

SVAR

Besvart 17.08.2019 20:57:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
attach_file

Utflod - til glede og bekymring

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

 

Les mer
attach_file

Når kommer mensen første gang?

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

 

Les mer
account_circle