Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 14, og har ikke startet i puberteten, kan lege sette den i gang?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en gutt på 14 år som ikke har begynt med puberteten. Jeg er over 14 og talt år og jeg er 1,59 meter høy . Jeg går i 10 ene klasse og jeg er ikke høy og jeg har ikke startet i puberteten det er et problem for meg. Blant annet i dusjingen på skolen og generelt på skolen. Jeg blir dyttet rundt med å herset meg pga høydene min. Jeg lurer på om jeg kan sette i gang puberteten til legen? Det eneste tegne på at jeg har starten med pubertet er at jeg har litt hår på penisen, men det er det. Jeg vet at gutter ikke er ferdig før sent (18 år eller noe sånt) men jeg har ikke starten en gang. Jeg ser på dette som et problem selv om det ikke er noe å stresse med. Jeg føler jeg er den eneste som ikke har startet med pubertet av guttene i klassen. Plis svar jeg trenger råd og svar Mvh en fortvilet gutt

SVAR

Besvart 23.09.2019 10:35:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gutter og puberteten

En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller. Og hva skjer når? Det varierer også fra gutt til gutt, men det er en rekkefølge på det som er ganske forutsigbar.

 

Les mer
attach_file

Forsinket eller veldig tidlig pubertet

Er du jente og brystene ikke har begynt å utvikle seg i det helt tatt når du er 13,5 år, kaller vi det forsinket pubertet. Det samme gjelder om du er gutt og testiklene ikke har begynt å vokse i det hele tatt når du er 14,5 år.

 

Les mer
account_circle