Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått helt sykt mye kroppshår.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Helt siden jeg kom i puberteten har jeg fått helt sykt mye kroppshår. På armene, magen, ryggen, til og med rundt niplene... jeg skammer meg så veldig over dette. Jeg lurer på om det kan ha noe med at jeg barberte kroppen min som 5-6 klassing. Ikke fordi at jeg var veldig hårete før, men bare fordi høvelen låg i dusjen og jeg var dum og nysgjerrig nok til å dra den over HELE kroppen min (bokstavelig talt). Jeg er av halvt asiatisk etnisitet, men moren min som er asiatisk er så og si hårløs. Det er faren min og. Ingen av di andre vennene mine er like hårete som meg, og jeg har prøvd flere metoder for å skjule kroppshåret. Jeg har barbert, vokset og brukt epilator, alle som er veldig vondt og tidkrevende. De siste månedene har jeg brukt kroppshårblekning, som er helt ok, men det svir VELDIG når jeg tar det på (har prøvd forskjellige merker), og det ser ganske unaturlig ut med tanke på at jeg er litt mørkere i huden og at håra blir helt lyse/hvite. Har dere noen tips? Veldig desperat

SVAR

Besvart 30.09.2019 16:46:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Skal du fjerne hår eller ikke?

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle