Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt hovne brystvorter i flere år, er det normalt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 14 år og jeg lurer på en ting som har plaget meg i flere år siden jeg kom i puberteten. Jeg har vært i puberteten i en stund nå (siden 5-6 klasse kanskje?). Og noe av det første som skjedde var at brystvortene mine hovnet opp. Når jeg klemte litt på dem så gjorde det vondt. Venner av meg som var eldre sa til meg at dette var normalt så jeg brydde meg ikke noe særlig mer om det. Men nå som jeg går i 9. klasse gjør det nesten ikke noe vondt lenger, men de er fortsatt "hovne". Jeg synes at dette ikke ser noe fint ut i det hele tatt når jeg er i baris osv. Så nå kommer spørsmålene: 1. Er det normalt å ha det så lenge? 2. Har man hovne brystvorter hele livet? 3. Går det vekk når puberteten er over? og 4. Er det noe jeg kan gjøre for å få det vekk?

SVAR

Besvart 23.10.2019 09:08:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gutter og puberteten

En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller. Og hva skjer når? Det varierer også fra gutt til gutt, men det er en rekkefølge på det som er ganske forutsigbar.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle