Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha fått mensen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13, snart 14 år. Jeg har hatt utflod i ett par år (visste ikke hva d var i starten så har ikke helt kontroll på hvor lenge). Jeg er litt liten og tynn, 159cm, 47kg. For ett år siden våknet jeg en gang med noen rød/brune prikker i trusa, var ikke sikker på om dette var mensen eller ikke fordi jeg fikk ikke noe mer v det første og fortalte d ikke til moren min. Etter noen måneder/halvt år skjedde d igjen, og for ca en måned siden våknet jeg to dager på rad med noen røde prikker i trusa. Det var ikke mye noen av gangene så jeg er lksm ikke helt sikker på om det er mensen, men hva annet skulle d lksm vert. Itileg føler jeg at jeg har vert litt sen i puberteten iforhold til vennene mine. Først nå har jeg fått skikkelig hårvekst og pupper. Bare iløpetav denne måneden har jeg gått opp 2kg i vekt og gått op ca 10kg på ett år og vokst kanskje 5cm. Min mor og søster var tidlige i puberteten. Men virker det som jeg har mensen? Isåfall bør jeg begynne m truseinnlegg?

SVAR

Besvart 10.04.2020 17:26:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kommer mensen første gang?

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Alt om bind, tampong og menskopp

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

 

Les mer
account_circle