Hopp til hovedinnholdet

Jeg svetter mer nå, hvorfor?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg svetter mye mer enn før! Jeg kan ikke gå med noen klær ikke engang hettegenser uten om å få svære svettedirkler under armene. Om jeg går med singlet drypper det svette. Jeg har hatt mensen ett par sanger og har det nå. Er det på grunn av mensen at jeg svetter så mye? Og går det tilbake til normalen etter mensen? Et annet spørsmål er at jeg har begynt å få vondt i ryggen når jeg nyser. En venn av meg sa at dette også var pga mensen. Er dette sant!? Fra 14 år gammel jente

SVAR

Besvart 18.05.2020 23:30:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Svette

Når kjønnshormonene begynner å øke på i puberteten, er en av følgene også at man svetter mer og at svetten lukter litt mer. Det er spesielt testosteronet, det mannlige kjønnshormonet som påvirker svettelukten.

 

Les mer
attach_file

Menstruasjonssmerter

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

 

Les mer
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
account_circle