Hopp til hovedinnholdet

Klumper på penishodet

 

Spørsmål
hei, jeg er en gutt på 13 år. jeg har mange tette klumper ppå penis hodet og litt lengre ned på penisen.

kan dere svare meg på hva dette kan vere??
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Det er mange som henvender seg til SUSS og ung.no om slike ting. Det er nesten umulig å uttale seg konkret om hva dette kan være uten å ha flere opplysinger.

Her er tre muligheter:

1. Spicula Glandis kalles ofte på engelsk "penis pearls", penisperler, og kan se ut som små perler. De er runde prikker som ofte ligger i en krans rundt kanten av penishodet. Spicula Glandis er helt normalt, ufarlig, og hverken kan eller skal fjernes.
2. Talgkjertler. Alle har talgkjertler i underhuden. Dette er også helt normalt, og hverken kan eller skal fjernes. Talgkjertler kan forekomme på penishodet og på penisskaftet, og det kan komme noe hvitt ut av dem når man klemmer på dem. Hvis de blir infisert kan de se ut som kviser. Ikke klem på dem, det gjør vondt verre.
3. Kjønnsvorter. Om man har hatt sex kan man bli smittet av kjønnsvorter. Kjønnsvorter skyldes et virus som man ikke kan ta medisiner for å bli kvitt, men utbruddene kan begrenses ved hjelp av medisin som man får hos legen. De fleste har noen få utbrudd før kjønnsvortene aldri kommer tilbake igjen. Hvis du tror det kan være dette du har kan du oppsøke lege. Kjønnsvorter forsvinner av seg selv etter en tid, men det vil gå raskere dersom de behandles.

Hvis du tror det ikke er noe av dette du har bør du oppsøke lege som kan undersøke deg og si noe mer konkret om hva dette kan være for noe.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


Quiz: Hva vet du om barnevernet?

Har du rett til å være sammen med venner og familie når du er på en barnevernsinstitusjon?