Hopp til hovedinnholdet

I starten av puberteten lager kroppen mest hormoner når du sover.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. I en av artikkelene deres står det at i starten av puberteten lager kroppen mest hprmoner når du sover og at derfor er det viktigt å sove nok. Betyr ikke dette at jo mer søvn du får dessto fortere vil puberteten gå? Tipper andre lurer på den samme tingen og det er for dem og meg jeg spør.

Besvart 07.12.2017 12:56
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Selv om det er slik at kroppen produserer mest hormoner når du sover, så betyr det ikke at utviklingen går raskere når du sover mye.
Puberteten går i rykk og napp. Man vil derfor kunne oppleve perioder med mye vekst og utvikling, for så å gå inn i perioder hvor det står stille og lite eller ingenting skjer.

Det beste du kan gjøre for å gi kroppen optimale forhold til utvikling er å sørge for et normalt og sunt kosthold, være fysisk aktiv, ha det bra mentalt og få nok søvn.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene