Hopp til hovedinnholdet

Gutt 14: Puberteten har stoppet opp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 14, snart 15 som lurer på en liten ting. Jeg begynte å få hår på pungen når jeg var 10/11 år gammel, og rundt penis i 11/12 årsalderen, men det har ikke skjedd noe mer etter det. Jeg er bare 160 høy og penis er like liten som siden jeg var baby (2-3 cm slapp og 4-5 cm stiv). Jeg har heller ikke mistet alle tennene, og 12 årsjekselene har ikke kommet. Betyr det at kroppen fortsatt sitter fast som 11 åring? Det er litt flaut når jeg var en av de første til å komme i "puberteten", men nå er jeg den eneste som ikke har kommet noe lengre. Er ikke det veldig rart? Jeg har også spurt pappa når han kom i puberteten og når han ble ferdig, og han startet også rundt 10/11 år og ble ferdig når han var 14/15. Hvorfor er det sånn? Burde jeg kontakte lege, eller hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 12.05.2019 16:05:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Penisutvikling og penisstørrelse

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure. Her får du svarene!

 

Les mer
attach_file

Gutter og puberteten

En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller. Og hva skjer når? Det varierer også fra gutt til gutt, men det er en rekkefølge på det som er ganske forutsigbar.

 

Les mer
attach_file

Forsinket eller veldig tidlig pubertet

Er du jente og brystene ikke har begynt å utvikle seg i det helt tatt når du er 13,5 år, kaller vi det forsinket pubertet. Det samme gjelder om du er gutt og testiklene ikke har begynt å vokse i det hele tatt når du er 14,5 år.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle