Hopp til hovedinnholdet

Hvordan vet man at man er ferdig med puberteten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på snart 20 år som lurer på om man naturlig går litt ned i vekt når puberteten er ferdig? Dette er nemlig noe jeg har hørt. Jeg kom selv ganske sent i puberteten, og var nesten 16 år før jeg fikk min første mens. Jeg tror også jeg har utviklet meg ganske tregt etter dette. Først nå nylig har jeg fått litt mer fett på kroppen, blitt en del bredere over hoftene og blitt litt tykkere i ansiktet. Jeg har alltid trent mye og spiser normalt, og jeg synes det er litt rart at kroppen har utviklet seg på denne måten (og det først nå) nettopp med tanke på hvor mye jeg trener. Synes dette er helt ok for en periode, men håper samtidig at fettprosenten kan gå litt ned og at vekten stabiliserer seg om noen år. På en annen side lurer jeg på om jeg kanskje allerede er ferdig med puberteten, og om jeg aldri blir slankere enn jeg er nå? Samtidig har jeg aldri hatt mer humørsvingninger eller vært mer irritabel. Hvordan vet man at man er ferdig meg puberteten?

SVAR

Besvart 07.01.2020 11:50:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
account_circle