Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å vokse mer i høyden. er 169.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg vokser nesten ikke mer og jeg vil gjerne vokse litt mer, altså i høyden. Jeg har prøvd testosteron behandling eller ja som jeg fikk av barnelegen fordi jeg klagde på høyden min og dem mente at det var forsteinet å ta vekst hormon som jeg ikke skjønte hvorfor, men vi stoppet med dette etter bare 4 måneder behandling og jeg vokste ikke mer enn kanskje 2-3 cm. Hele familien min er veldig tidlig i puberteten det er jeg også. Jeg vokste fra 7 til 8 klasse 20 cm etter det. Så vokste jeg vel rundt 3 cm fra 8 til 9 klasse mens jeg drev med testosteron behandlingen og nå går jeg i tiende klasse og har bare vokst 1 cm fra 9 til tiende og jeg vil gjerne være litt høyere enn 169. Jeg har alltid vært en aktiv gutt spist alt og fylt på med alle vitaminene som trenges og tatt blodprøver og sjekket alle vitamin manglene. Jeg vil gjerne starte med vekst hormon behandling men vil vite fra noen leger. Og håper dere forstår hva som er blitt skrevet sorry for min dysleksi

SVAR

Besvart 17.02.2020 11:17:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Gutter og puberteten

En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller. Og hva skjer når? Det varierer også fra gutt til gutt, men det er en rekkefølge på det som er ganske forutsigbar.

 

Les mer
attach_file

Hvor høy kommer jeg til å bli?

Lurer du på hvor høy du kommer til å bli? Når vokser man mest? Hva er gjennomsnittshøyden for jenter og gutter i Norge?

 

Les mer
attach_file

Forsinket eller veldig tidlig pubertet

Er du jente og brystene ikke har begynt å utvikle seg i det helt tatt når du er 13,5 år, kaller vi det forsinket pubertet. Det samme gjelder om du er gutt og testiklene ikke har begynt å vokse i det hele tatt når du er 14,5 år.

 

Les mer
account_circle